Geef down de toekomst

2012: Geef Down de Toekomst

Heel veel kinderen en jongvolwassenen al dan niet met Downsyndroom, aangevuld met bekende Nederlanders hebben bijgedragen aan een meer dan geslaagd voetbaltoernooi. En met de geweldige donatie van MF Foundation krijgt ons doel om jongeren met Downsyndroom een beter imago te geven een extra impuls!


Woensdag 26 september heeft met medewerking van de AJAX Foundation, Stichting De Upside Van Down, MF Foundation en de All-In Group het unieke voetbalevenement plaatsgevonden op de trainingsvelden van de Amsterdamse voetbalclub, De Toekomst. Het motto “Geef Down De Toekomst” stond daarbij centraal.

Acht voetbalteams bestaande uit kinderen & jongvolwassenen en aangevoerd door oud-voetballers en andere bekende Nederlanders hebben gevoetbald voor “Geef Down De Toekomst”. De aftrap werd genomen door Humberto Tan (met spontane assistentie van Zeth de Haan). Op de velden speelden en coachten Hans van Breukelen, Wouter de Jong, Sebastiaan Labrie, Rene van de Kerkhof, Bert Konterman, Felix-Jan Kuypers, Arthur Numan, Sjaak Swart, Bryan Roy, Maarten Wansink, Bas Westerweel en Richard Witsche belangeloos mee. Sita voetbalde en zong niet alleen mee, maar had ook een speciale meet & greet. Berget Lewis sloot af met een spetterend optreden.

Spectaculaire donatie

Frank en Myriam Vogel wilden zowel organisatorisch met de All-In Group als financieel met MF Foundation aan de Stichting De Upside van Down bijdragen. Zij geloven net als De Upside van Down voor 100% dat een imagoverbetering voor kinderen en jongvolwassenen met Downsyndroom zal leiden tot meer kansen en acceptatie in de huidige maatschappij, integratie is het keywoord.

Monique Abels mocht namens de stichting een cheque in ontvangst nemen waar Frank Vogel aan het eind van de dag het onvoorstelbare bedrag van € 100.000,- op invulde!!  “Geweldig dat samenwerking met verschillende stichtingen, zo’n mooi initiatief van de familie Vogel, zo’n top bedrag oplevert voor een betere toekomst voor kinderen en jongvolwassenen met Downsyndroom”.

En verder?

Gezien de vele, meer dan enthousiaste reacties die we als stichting ontvingen, gaan we hier zeker een vervolg aan geven. Niet alleen het voetballen bij Ajax, maar vooral ook de goede sfeer en de contacten onderling werden als heel waardevol ervaren. Dus: er komt een vervolg in 2013!

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommigen zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Anderen geven ons inzicht in hoe de website gebruikt wordt en helpen ons om de gebruikerservaring te optimaliseren. Wij anonimiseren de IP adressen in Google Analytics. Met het bezoeken van onze website stemt u in met onze Privacy Statement.