Mark Haayema

Maak kennis met onze ambassadeur

Mijn naam is Mark Haayema.

Toen ik een jaar of vijf was, woonde er in mijn buurtje een jongen, Cas. Cas was Cas en dat was dat. Hij ging mee voetballen, stoepranden en we speelden  tikkertje. Het enige was dat Cas naar een andere school ging dan ik.
Pas een jaar of vijf later, besefte ik me dat Cas anders was. Hij had het syndroom van down. En ineens werd het: "Kom maar Casje....zullen we gaan voetballen?" Cas bleef Cas, maar ik zag hem ineens heel anders...

In 2008 kreeg ik van Sinterklaas het fotoalbum "De Upside van Down". Ik was onder de indruk. De foto's gaven mij een kijkje in een wereld van bijzondere kinderen.

Bijzondere kinderen die iets toevoegen aan de samenleving.
Bijzondere kinderen die je bewust maken van de schoonheid van het leven.
Bijzondere kinderen die je doen beseffen dat niet alles "perfect" hoeft te zijn.
Bijzondere kinderen die er mogen zijn!

Graag wilde ik iets voor de stichting betekenen en ik stelde ze voor om een kindercd te maken met liedjes voor kinderen met en zonder down. Door mijn ervaring in het (kinder)theater en kindermuziek heb ik een geweldig team samengesteld met de stichting en zo lag daar een jaar later de cd "LaLaLaLa".

Het werd een succes! Gezinnen met en zonder down genieten van de muziek en van de "LaLaLaLa"-concerten. Momenteel ben ik bezig met het schrijven van het prent&luister boekje "BlaBlaBla", waaraan ook weer fantastische mensen meewerken als Andre van Duin, Irene Moors, Youp van 't Hek e.v.a.

Het schrijven en bedenken van projecten voor de stichting geeft mij zoveel energie, creativiteit en dankbaarheid. Ik hoop dat er nog vele projecten zullen volgen.

Mark
» www.markhaayema.nl

Deze website gebruikt cookies om informatie op uw computer op te slaan. Sommigen zijn essentieel om de website goed te laten functioneren. Anderen geven ons inzicht in hoe de website gebruikt wordt en helpen ons om de gebruikerservaring te optimaliseren. Wij anonimiseren de IP adressen in Google Analytics. Met het bezoeken van onze website stemt u in met onze Privacy Statement.